Hygienpass
Målet med utbildningen är att avlägga det lagstadgade hygienkompetenstestet och få baskunskaper i livsmedelshygien. Utbildningen är ämnad för alla som i sitt arbete hanterar oförpackade livsmedel.
Tidpunkt: Föreläsning + tent 24.3.2026, föreläsning kl. 10-12.30, tent kl. 13.
Plats: Axxell i Karis, Bangatan 75.
Föreläsning + tent kostar 110€ (inkl. moms).
Föreläsningen är på svenska men tenten kan fås på svenska, finska eller engelska. Meddela i ansökningsblanketten i fältet "övrig information" om du vill ha en finsk eller engelsk tent.
Här hittar du material som kan vara bra att läsa innan du kommer på tent:
Rätt att kocka
Livsmedelverket
Ett elektroniskt modelltest hittar du här: Modelltest
På livsmedelsverkets hemsida hittar du också mera uppgifter om material
Ta med en blå kulspetspenna och ID (körkortet, pass eller av polisen utfärdat identitetskort) till tenttillfället.
Innehåll
• Mikrobiologins grunder
• Matförgiftningar
• Hygieniska arbetsmetoder
• Personlig hygien
• Rengöring
• Egenkontroll
• Lagstiftning