Course:
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis)

Utbildning

Vill du bli kock?

Till kockutbildning som börjar hösten 2019 i Karis söker du direkt via vår hemsida med ansökningsblanketten till höger, du kan inte söka till utbildningen via gemensam ansökan. Utbildningen som startar hösten 2019 är flexibelt uppbyggd med både närstudier, perioder i arbetslivet och vissa delar distansstudier.

Gillar du att skapa med dina sinnen och egna händer? Gillar du att arbeta självständigt och kreativt? Vill du förverkliga dina idéer och drömmar om god näringsrik mat? Då skall du studera till kock!

Hos oss lär du dig grunderna för yrkesbenämningen kock genom aktiv matlagning. Samarbetsförmågan och teamkänslan sätts på prov och utvecklas. Genom att arbeta under ledning av våra skickliga och mångsidiga lärare får du känna på pulsen i ett riktigt restaurangkök/bespisningskök, där exakt timing och samarbete är A och O för att lyckas!

Vid Bangatan 75 kan vi erbjuda dig undervisning i ett toppmodernt restaurangkök/bespisningskök, undervisningskök och bageri. Under vissa perioder av läsåret tillreder vi restaurangmat från en egen komponerad à la carte meny på kvällstid.

Vi har också ett eget café där våra kunder är skolans studerande och personal.

"Att ta vara på den naturliga smaken i de närproducerade råvarorna är att visa respekt för bonden eller djuret."

"Mat är glädje och längtan."

I samarbete med arbetslivet

Vi samarbetar med de främsta inom branschen och har ett nära samarbete med arbetslivet. Axxell och Micke Björklund har inlett ett längre samarbete för att göra kockyrket mera attraktivt och öka mängden kockar. Det råder brist på kockar inte bara i Finland, utan också i Norden och Europa. Micke Björklund finns ibland med i undervisningen som inspiratör och handledare.

Har du siktet inställt på stjärnorna, har du alla möjligheter att komma dit, bara den rätta motivationen och ambitionen finns.


Detailed information

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis)

Location

Bangatan 75
Karis 10300

Course Type

Vocational Education and Training

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Scope

180 kp

Start Date

August 2019

Contact

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Charge

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Miscellaneous

Inträdeskrav

Slutförd grundläggande utbildning eller gymnasium eller avlagd studentexamen eller tidigare slutförd motsvarande lärokurs.

Studiesocial status

Sjutton år fyllda har rätt att ansöka om behovsprövat studiestöd och statsgaranterat studielån.

Utbildningsmiljö

Moderna kök och restaurangutrymmen i centrum av Karis med möjlighet till internatboende i Ekenäs.

Övrigt

Information om examensvisa krav på hälsotillståndet för denna utbildning hittar du här.

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis)

Location

Axxell i
Axxell i

Bangatan 75
Karis 10300<()

Course Type

Vocational Education and Training

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Scope

180 kp

Start Date

August 2019

Contactperson

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Förklaring

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Miscellaneous

Inträdeskrav

Slutförd grundläggande utbildning eller gymnasium eller avlagd studentexamen eller tidigare slutförd motsvarande lärokurs.

Studiesocial status

Sjutton år fyllda har rätt att ansöka om behovsprövat studiestöd och statsgaranterat studielån.

Utbildningsmiljö

Moderna kök och restaurangutrymmen i centrum av Karis med möjlighet till internatboende i Ekenäs.

Övrigt

Information om examensvisa krav på hälsotillståndet för denna utbildning hittar du här.

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis)

Location

Bangatan 75
Karis 10300

Course Type

Vocational Education and Training

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Scope

180 kp

Start Date

August 2019

Contactperson

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Charge

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Miscellaneous

Inträdeskrav

Slutförd grundläggande utbildning eller gymnasium eller avlagd studentexamen eller tidigare slutförd motsvarande lärokurs.

Studiesocial status

Sjutton år fyllda har rätt att ansöka om behovsprövat studiestöd och statsgaranterat studielån.

Utbildningsmiljö

Moderna kök och restaurangutrymmen i centrum av Karis med möjlighet till internatboende i Ekenäs.

Övrigt

Information om examensvisa krav på hälsotillståndet för denna utbildning hittar du här.




Contact

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi


Application process

Det finns ännu lediga platser till utbildningen som började i augusti 2018! Det är möjligt att hoppa på utbildningen även under pågående läsår. Du kan söka genom att fylla i den elektroniska blanketten nedan. Efter att du lämnat in din ansökan blir du kontaktad av examenshandledaren för en närmare diskussion.

Till utbildningen som börjar i augusti 2019 kan du söka redan nu med blanketten nedan, skriv då i övrigt-fältet att du söker till utbildningens om startar hösten 2019.