Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  Juni 12  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Aktuellt

Aktuellt på axxellHär hittar du aktualiteter gällande kommande och redan ordnade evenemang, allmän information, lediga befattningar, information som är specifik för varje enskilld enhet.

Under aktualitetstiteln hittar du vilket område aktualiteten är riktad till eller härstammar ifrån.

 

Tor Göran Heinström Trophy i Brusaby 8.5.2014

Aktuellt - Kimito

tor_logoVÄLKOMMEN till den årliga kombinerade hopp- och dressyrtävlingen torsdagen den 8.5.2014 klockan 16.30.

Tävlingen är öppen för alla Brusabys studerande och medlemmar i Kimitoöns ryttare.

KLASS 1A: 70 cm, bed. 367.2

KLASS 1B: 90 cm, bed. 367.2

KLASS 2A: Lätt C:1 2000

KLASS 2B: B-märkets dressyrprov 2010 (allmänna uttryckets poäng utan koefficient)

Anmälningar senast fredagen den 2.5.2014 per e-post kaskinen.siiri(0)gmail.com eller på anmälningslistan i Brusaby stall.

Vinnaren av den kombinerade tävlingen får Tor Göran Heinström -vandringspokal. Utöver den delas det ut placerade rosetter och priser samt kämpepris.

Arrangörer: häst-vuxenstuderande 2013 - 2014.

Konsert på kulturhuset Dux i Kristinestad

Aktuellt - Lappfjärd

Konsert med studerande på Axxell Lappfjärd

Kulturhuset Dux i Kristinestad onsdag 16.4 kl 19:00

Fritt inträde

Fina framgångar för Axxells studerande i Taitaja!

Axxell allmän information

Essi Joronen vann hästskötargrenen i TaitajaMästare finalen i Lahtis som avgjordes 8-10.4! Pia Tötterman kom på en fin fjärde plats i Lahtis idag. Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren kom på en fin femte plats.

Hästskötarnas uppgifter under den tredje och sista tävlingsdagen var att förbereda och utrusta hästen med utrustning, ändamålsenlig för transportering och dessutom svara på frågor gällande transportering av häst. Dessutom skulle de städa grenens uteområde och städa passhästens box och lasta utrustningen in i bilar. Essi Joronen vann tävlingen med 549 poäng. Pia Tötterman fick fina 502 poäng.

Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren placerade sig på en fin femte plats bland de 8 närvårdarfinalisterna. Sista dagens tävlingar för närvårdarna bestod av fyra små deltävlingar. Den första handlade om läkemedelshantering och -räkning, den andra handlade om anatomi och fysiologi, den tredje var en överraskningsuppgift som handlade om att känna igen hjälpmedel och den sista handlade om nutrition.

Under den sista dagen meddelade daghemsföreståndaren från Folkhälsans daghem i Lahtis att de valt Annas och Jennifers temavecka (första dagens uppgift var att planera en temavecka i hållbar utveckling för daisbarnen) som de kommer att förverkliga i maj! En väldigt fin utmärkelse för flickorna!

Stort grattis till alla fyra för en ypperlig prestation i tävlingen!

På bilderna: Essi Joronen får sitt pris och Anna Grönberg och Jennifer Lindeberg tillsammans med daghemsföreståndaren Anna Moberg-Jokinen

Essi1

bild

Nyheter från TaitajaMästare finalen i Lahtis

Axxell allmän information

Andra dagens tävlingsuppgifter för närvårdarna handlade om vårdarbete på en bäddavdelning. Den ena patienten hade försämrad astma och den andra hade diabetes och försämrat allmäntillstånd. På eftermiddagen gjorde flickorna en skriftlig uppgift om sjukdomar och anatomi. Efter andra dagens tävlingar håller flickorna kvar sin fjärde plats.

Andra dagens tävlingsuppgifter för hästskötarna handlade om persedelvård och ledningsridning.

 

Taitajamästare 2014 finalen i gång!

Axxell allmän information

Finalen i Lahtis har kört igång. Till hästskötarnas uppgifter idag hörde bl.a. val av utrustning för hopphäst och assistering av veterinär vid hälsokontroll av studerandenas passhästar. Dessutom gjorde de en reklam inför morgondagens tävlingsuppgift.

Till närvårdarnas uppgifter idag hörde att planera en temavecka i hållbar utveckling för Folkhälsans daghem i Lahtis. De fick träffa en sakkunnig inom hållbar utveckling och föreståndaren för daghemmet. Sedan fick de också träffa några av barnen. På torsdagen meddelar daghemsföreståndaren vilket lags temavecka daghemmet förverkligar i maj. Efter dagens uppgift ligger flickorna på en fin fjärdeplats med endast några poäng till medaljplacering.

Följ med närvårdar- och hästskötarflickornas väg i finalen.