Back

Mästare-semifinalerna avklarade för i år - lyckad semifinal för floristerna i Axxell Överby

Mästare-semifinalerna avklarade för i år - lyckad semifinal för floristerna i Axxell Överby

Mästare-semifinalerna avklarade för i år - lyckad semifinal för floristerna i Axxell Överby

Mästare-semifinalerna avklarade för i år - lyckad semifinal för floristerna i Axxell Överby

Mästare-semifinalerna är nu avslutade för i år och finalisterna klarnar efter hand. För första gången ordnas också semifinalerna i Mästare-tävlingarna i grenen floristik i Axxells regi. I den av Axxell ordnade semifinalen för floristik deltog alla Finlands floristutbildningar, totalt deltog 31 studerande i semifinalerna som hölls torsdagen den 2.2 i Axxell Överby i Esbo.

Från Axxell deltog två studerande i semifinalen, Miranda Lönnqvist och Sigrid Berglund. Både Miranda och Sigrid tyckte det var roligt att delta och kunde nog tänka sig att delta på nytt om de får chansen. Båda var trötta men glada och nöjda över sin prestation efter tävlingen.

- Igår var jag nog väldigt nervös, men idag på morgonen hade det gått om och då var jag inte så nervös längre, säger Miranda efter tävlingen.

- Jag var lugn innan tävlingen, konstaterar Sigrid. Jag var nog inte alls nervös, säger hon leende.

Båda är nöjda med sina alster, en bunden bukett och en korg. Till uppgifterna hörde dessutom en textningsuppgift, det vill säga att göra ett kort till uppsättningen i korgen och att prissätta buketten. Det är många fina buketter och uppsättningar på rad som domarna nu ska poängsätta och rangordna enligt tävlingskriterierna.

Lärare Anna-Maria Ehrnsten är nöjd med dagen.

- Det har varit mycket att planera och fundera på, säger en lättad och glad Anna-Maria. Det har varit ett stort ansvar, jag har letat fram domare, bestämt uppgifterna, skaffat materialet och så vidare. Som tur har jag haft många hjälpande händer med de praktiska arrangemangen här i Överby! Men visst är det skönt att det nu är över.

Resultatet från semifinalen publiceras på måndag 6.2, så då får vi veta vilka 8 studerande som deltar i finalen i Esbo i maj. Mästare-tävlingarna är en årligen återkommande FM-tävling i yrkesskicklighet. I tävlingarna gör yrkesstuderande upp om FM-medaljerna i olika yrkesgrenar. Semifinaler ordnas på olika håll i Finland och de åtta bästa tar sig vidare till finalen, som i maj i år ordnas i Esbo.

Rekordmånga Axxell-studerande deltog i Mästare-semifinalerna i år

Axxell har rekordmånga deltagare i Mästare-semifinalerna i år. Förutom de två tävlande i floristik tävlar Axxell-studerande i följande branscher:

  • Webbutveckling – 4 tävlande, nästan alltid har minst en studerande lyckats ta sig till final.
  • Hästskötsel – 2 tävlande. I den här grenen har Axxell ofta tagit finalplats och 2020 tog en av våra studerande guld.
  • Frisering – 7 tävlande
  • Kundbetjäning och försäljning – 1 tävlande
  • Företagsamhet – partävling, 1 par tävlar och det är första gången Axxell deltar i denna gren
  • Närvårdare – 2 tävlande
  • Välfärdsteknologi – 2 tävlande, ny gren – första gången grenen var med i TaitajaMästare var ifjol (2022)

 

På bilden: från vänster Miranda Lönnqvist, Sigrid Berglund och Anna-Maria Ehrnstén


News