ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Metalliala työllistää – innostu sinäkin ja hanki pätevyys alalle!

Kiinnostaako käsillä tekeminen ja mielekäs työ? Oletko mielelläsi osa aikaansaavaa työyhteisöä? Haaveiletko alasta, jolla työtä riittää vielä tulevaisuudessakin? Metallialan koulutus voi hyvinkin olla ratkaisu juuri sinulle. Vaihtoehtoja koulutukseen on myös tarjolla useita.     

Takavuosien mielikuvat metallialasta raskaana ja epäsiistinä työnä voi vihdoinkin päivittää uusiin – alan työympäristöt ovat siistejä ja työ soveltuu niin miehille kuin naisille. Teknologia ja robotiikka ovat tulleet perinteisten työskentelytapojen rinnalle, mutta metallialalla kunnioitetaan edelleen käsillä tekemisen taitoa.

Monipuolinen ja työllistävä metalli

Metallialan työvoiman tarve on suuri, sillä vuosittain työtehtävistä eläköityy monia alan ammattilaisia. Ala työllistääkin tulevaisuudessa paljon uusia osaavia tekijöitä. Oppimishaluisille, metallialasta kiinnostuneille siis todella on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

Teknologian ansiosta ala on innostava vaihtoehto myös uusista ratkaisuista kiinnostuneille. Esimerkiksi 3D-tulostamista voidaan käyttää varaosien valmistuksessa. Myös materiaalien kierrätys on tärkeä osa nykypäivän metallialaa.

Ala tarjoaa yhdenvertaisen palkan sukupuolesta riippumatta. Miesvaltaisena pidetty metalliala on siis osuva valinta myös naisille. Ennakkoluuloton asenne takaa mielekkään oppimispolun ja paikan tulevaisuuden työelämässä.

Laadukas koulutustarjonta

Metallialalla työskennellään monissa eri tehtävissä kone- ja tuotantotekniikan parissa esimerkiksi valmistus- tai asennustehtävissä. Levy- ja hitsaustyöt muodostavat yhden merkittävimmistä metallialan työkokonaisuuksista. Työhön voi kouluttautua suorittamalla esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon.

Axxell tarjoaa laadukasta metallialan koulutusta Karjaalla. Tarjolla on ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Koulutusohjelmia järjestetään sekä suomeksi, ruotsiksi että kaksikielisenä.

Axxellin koulutusohjelmissa suoritat tarvittavan pätevyyden alalle. Koulutus sisältää opintoja muun muassa valmistustöistä, teräsrakenne- ja levytöistä, CNC-leikkauksesta ja -särmäyksestä sekä korjaus- ja asennushitsauksesta. Opinnot valmentavat alan tulevat laatuosaajat toimimaan työssään ennen kaikkea huolellisesti, taloudellisesti ja turvallisesti.  

Opinnoista työelämään

Axxell tarjoaa metallialan koulutusta hyvin joustavasti – voit hankkia tarvittavia taitoja myös työelämässä. Oppisopimus onkin oikea ratkaisu silloin, kun pelkkä kouluopiskelu ei tunnu omalta vaihtoehdolta. Yhtenä ratkaisuna on myös opintojen osittainen suorittaminen ensin oppilaitoksessa, minkä jälkeen loput tutkinnosta suoritetaan työelämässä. Eri opintopoluista löytyy varmasti oikea väylä jokaiselle alan opinnoista kiinnostuneelle – tutustu tarjontaan jo tänään!

Axxell – laadukasta koulutusta kymmenellä eri paikkakunnalla, tutustu koulutustarjontaan

Lue lisää metallialan koulutuksestamme:

Metallityökoulutus - levy- ja hitsaustyöt (kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto)