Studera turism

Tycker du om att resa och lära känna nya internationella kulturer? Är du intresserad av IT/Sociala medier och att betjäna kunder? Ser du din framtid inom världens största näring och framtidens bransch? Svarade du ja på någon av dessa frågor då ska du komma och studera till oss! Turismen är världens största näring med jobbmöjligheter inom både rese- samt besöksnäringen.

En grundexamen i turism ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden både inom rese- (resa och sälja) och besöksnäringen (bo, äta och göra). En grundexamen ger dig även en bra och stadig grund när det gäller fortsatta studier. Vi erbjuder turismutbildning för både unga och vuxna.

Vi finns på Hertig Johans Parkgata 21 i Åbo. Du kan kontakta oss per e-post turism@axxell.fi eller per telefon 0290 01 7250. Direkta kontaktuppgifter till den ansvariga läraren finns vid varje utbildningsform nedan.

Ta del av våra vardag på Instagram-där kan du följa med på våra resor och äventyr i branschen!

     #axxellturism

Reseexpert

Som reseexpert är Du turistbranschens informations- och försäljningsexpert. Typiska arbetsplat­ser är kommunens/stadens turistinformation, hotell, trafikföretag och resebyråer; platser som kunderna vänder sig till för att få professionell service då de planerar sin resa. En av de viktigaste egenskaper är att kunna beakta kundernas behov och att hjälpa dem att hitta den resa eller upplevelse de söker. Du blir expert på att planera, produktifiera, marknadsföra och sälja reseprodukter- och tjänster.

Reseexpert (närstudier, för unga)

Reseexpert (flerformsstudier)

Receptionist

Under din studietid hos oss lär du dig betjäna nationella och internationella kunder i inkvarteringsföretag som fungerar enligt olika affärsidéer. Du får kunskaper i IT som är en viktig del av ditt framtida jobb med att hitta, sammanställa och ge turister den information och den service de behöver. Du lär dig att göra rumsbokningar i olika bokningsprogram samt att checka in och checka ut kunder. Efter att du har avlagt dina studier hos och fått titeln receptionist kan du jobba på olika inkvarteringsföretag som t.ex hotell, hostel, Bed and Breakfast, stugbyar och camping både i Finland eller utomlands.

Receptionist (närstudier, för unga)

Receptionist (flerformsstudier)

tryck på bild för att öppna galleri

Yrkesexamen i guideservice

Är du intresserad av att jobba som guide? Kanske du redan jobbar med sådana uppgifter men saknar papper på ditt kunnande? I Axxell har du möjlighet att avlägga yrkesexamen i guideservice i Åbo.

Mera information ger Linda Glasberg-Lindholm, tfn 044-739 7241 eller linda.glasberg-lindholm@axxell.fi

Läs mera

Kortkurser

Vi ordnar många olika kortkurser för turismbranschen, bl.a. kurser i bokningssystemet Amadeus och andra bokningsprogram, första hjäp och säkerhetspass (safety passport). Mera information om aktuella kortkurser ser du i listan på denna sida.

Till kurserna