ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Studera turism

Att studera turism ger dig möjligheten att göra en karriär i en av världens snabbast växande branscher dessutom har du hela världen som arbetsfält. Jobbar du redan i branschen men saknar examen? Tycker du om serviceyrken och att jobba med spännande nya människor? Om du svarade ”ja” på någondera av frågorna är branschen och examen perfekt för dig.

Ta med dig en god kundbetjäningsattityd, med den kommer du långt i både studier och i branschen.

Vi finns på Hertig Johans Parkgata 21 i Åbo. Du kan kontakta oss per e-post turism@axxell.fi eller per telefon 0290 01 7250. Direkta kontaktuppgifter till den ansvariga läraren finns vid varje utbildningsform nedan.

Ta del av våra vardag på Instagram-där kan du följa med på våra resor och äventyr i branschen!

     #axxellturism

Reseexpert

Som reseexpert är du turistbranschens informations- och försäljningsexpert. Typiska arbetsplatser är kommunens/stadens turistinformation, hotell, trafikbolag och resebyråer.

Reseexpert (närstudier, för unga)

Reseexpert (flerformsstudier)

Receptionist

Under din studietid hos oss lär du dig betjäna nationella och internationella kunder i inkvarteringsföretag. Efter att du har avlagt dina studier får du titeln Receptionist och kan jobba t.ex på hotell, hostel, bed&breakfast, stugbyar och camping.

Receptionist (närstudier, för unga)

Receptionist (flerformsstudier)

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
tryck på bild för att öppna galleri

Yrkesexamen i guideservice, Helsingforsguide

Är du intresserad av att jobba som guide? Kanske du redan jobbar med sådana uppgifter men saknar papper på ditt kunnande? I Axxell har du möjlighet att avlägga yrkesexamen i guideservice.

Mera information ger Anna Gråhn, tfn 044-739 7263 eller anna.grahn@axxell.fi

Läs mera

Yrkesexamen i turismservice

Den här utbildningen ger dig, som jobbar inom rese- och besöksnäringen eller med kundbetjäning och försäljning i andra branscher redskap för att effektivisera och säkra din verksamhet. Du får lära dig ta fram nya produkter och tjänster samt få verktyg på hur du ska marknadsföra för att nå ut till dina kunder. Du får verktyg och metoder för att utveckla både ditt eget arbetssätt samt det företag som du är verksam i. Utbildningen ordnas som närstudier (ca. 1 dag/vecka, fysisk närvaro endast ca. 1 dag/månad), distansstudier och utbildning på arbetsplats.

Läs mera

Kortkurser

Vi har möjlighet att ordna många olika kortkurser för turismbranschen, bl.a. kurser i bokningssystem och andra bokningsprogram, första hjälp och säkerhetspass (safety passport). Vi erbjuder även skräddarsydda kortkurser, ta kontakt så planerar vi tillsammans, linda.glasberg-lindholm@axxell.fi eller 044-739 7241. Aktuella kortkurser ser du genom att klicka på länken nedan.

Till kurserna