Axxell Monikulttuurisuuskeskus Vantaalla

Axxell MKK:n Vantaan toimipiste sijaitsee Tikkurilassa osoitteessa Neilikkatie 17.

Tarjoamme aikuisille maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta, luku- ja kirjoitustaidonkoulutusta, sekä suomen kielen YKI -testiin valmistavia iltakursseja.

Vantaan toimipisteessä on arkisin lähes 300 opiskelijaa. Koulumme kulkuyhteydet ovat hyvät; Tikkurilan matkakeskus on 10 minuutin kävelymatkan päässä. Meille pääsee siis hyvin sekä junalla että bussilla. Sen sijaan meillä on huonosti pysäköintitilaa. Tikkurilan aseman liityntäpysäköinti on lähin pysäköintialue.

 

tryck på bild för att öppna galleri
 

Axxell, Monikulttuurisuuskeskus, Vantaa yhteystiedot ja tulo-ohjeet

Neilikkatie 17
01300 VANTAA
Koulutuspäällikkö Kristel Hiltunen, puh. 044 739 7691
Opintosihteeri Irja Virkkunen, puh. 044 739 7837

Yksikönjohtaja Kristel Kivisik, puh. 044 739 7702
Yksikönassistentti Camilla Olin, puh. 044 739 7720
Sosiaaliohjaaja Toni Autio, puh. 044 739 7840
Työelämäyhteydet, koulutuspäällikkö Virva Muotka, puh. 044 739 7838

Junayhteys: Tikkurilassa pysähtyvät kaikki päärataa liikennöivät paikallisjunat (I,P, K,N,T,H,R,Z)

Lähimmät bussiyhteydet: 562 (Orvokkitie), 611, 575, 576 (Orvokkikuja)

Tikkurilan matkakeskuksen kautta liikennöi suurin osa Vantaan bussilinjoista.

Koulutustarjonta Vantaalla

Kotoutumiskoulutus

Koulutusvalikoimamme vakiintuneita kursseja ovat Kotoutumiskoulutus 1-4, luku- ja kirjoitustaidon koulutus ja yleiseen kielitutkintoon valmentava koulutus.

Kotoutumiskoulutus 

  • Suurimman osan toiminnastamme muodostaa työvoimakoulutuksena järjestettävä kotoutumiskoulutus. Koulutus on tarkoitettu työttömille aikuisille maahanmuuttajille. Sopivaan koulutukseen ohjataan valintatestin kautta. Uudet kurssit alkavat noin 60 päivän välein, jolloin on mahdollista aloittaa itselle sopivan tasoiset suomen kielen opinnot nopeasti.
  • Koulutus koostuu neljästä 60 päivän moduulista, hitaasti etenevässä koulutuksessa viimeisen moduulin pituus on 90 päivää. Jokaisen opiskelijan koulutuspolku on erilainen riippuen lähtötasosta. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä, työelämätaitoja ja tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta sekä mennään kieli-ja työharjoitteluun. Koulutuksen jälkeen opiskelija hallitsee suomen kielen perusteet.
  • Koulutus järjestetään yhteistyössä te-toimiston kanssa ja se on kokopäiväopiskelua maanantaista perjantaihin klo 9 ja 15 välillä.

LUKU-koulutus

Luku- ja kirjoitustaidon kurssi on sopiva aikuiselle maahanmuuttajalle, joka

  • ei ole käynyt koulua kotimaassaan
  • on käynyt kotimaassaan vain vähän koulua
  • ei osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielellään
  • ei tunne latinalaista kirjaimistoa

Koulutus kestää 200 päivää eli 40 viikkoa. Se koostuu kolmesta moduulista (75+75+50 päivää). Moduulissa 1 keskitytään käden motoriikan hallintaan ja suomalaisten äänteiden ja kirjainten opiskeluun sana ja lause tasolla. Moduulissa 2 pyritään lukemaan jo lyhyitä tekstejä. Moduulissa 3 vahvistetaan vasta saavutettua tai muuten heikkoa luku- ja kirjoitustaitoa.

Yleiset kielitutkinnot

Yleinen kielitutkinto on aikuisille tarkoitettu virallinen kielitaitotutkinto. Tutkinnossa arvioidaan kielen osaamista sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä. Sinun ei tarvitse opiskella kurssilla voidaksesi osallistua yleiseen kielitutkintoon, vaan siihen voivat tulla kaikki, jotka haluavat virallisen todistuksen kielitaidostaan. Axxell järjestää Yleisten kielitutkintojen suomen ja ruotsin kielten keskitason kokeita Vantaan ja Karjaan toimipisteissä. Lisätietoja antaa YKI-koordinaattori Elina Tuomikoski (elina.tuomikoski@axxell.fi, puh. 044 7397816 ma-pe 12-14)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Suomen kielen YKI-testiin valmistava iltaopetus

Järjestämme monimuotokoulutuksena keskitason Yleiseen kielitutkintoon valmistavia iltakursseja. Lähiopetusta on yhtenä iltana viikossa 4 oppituntia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu etä- ja verkko-opetusta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Monikulttuurisuuskoulutus ja yrityskoulutus

Työyhteisöt muuttuvat kovaa vauhtia, ja muutoksissa tarvitaan erilaisia taitoja: esimerkiksi kykyä käyttää suomea selkeästi ja pärjätä muutenkin uusissa viestintätilanteissa. Kaukaa viisas työnantaja hankkii työntekijöilleen valmennusta, jonka avulla yhä monimuotoisemmat työporukat voivat keskittyä siihen tärkeimpään - työntekoon.

Suomen kielen taito on yksi niistä edellytyksistä, joka takaa ammattilaisten viihtymisen Suomessa. Mikäli palveluksessasi on ulkomaisia työntekijöitä, palkitse heitä työpanoksesta laadukkaalla kielikoulutuksella. Meidän kielikoulutukseemme kuuluu opiskelijoiden lähtötason testaus sekä tarvekartoitus. Näiden pohjalta laadimme jokaiselle asiakkaalle sopivan koulutuskokonaisuuden ja opetussuunnitelman

Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Virva Muotka, puh. 044-739 7838 tai virva.muotka@axxell.fi