Axxell i Ekenäs

I Axxell i Ekenäs kan du utbilda dig till fem olika yrken, närvårdare, merkonom, datanom, artesan (guldsmide och textil) och fastighetsskötare. Vi har verksamhet i två olika hus, på Raseborgsvägen 9, där vi verkar tillsammans med Novia och på Fågelsången 1 (Knipnäs).

I Ekenäs kan du studera både som ung och som vuxen. På Raseborgsvägen 9 ordnas grundexamen inom social- och hälsovård både för unga och vuxna medan merkonom och datanomstudierna är riktade till unga. På Fågelsången 1 ordnas utbildningen till artesan i guldsmide och textil för både unga och vuxna. Här ordnas också smågruppsundervisningen till fastighetsskötare.   

Vid Axxell i Ekenäs studerar ungefär 400 studerande, såväl unga som vuxna men också studerande med särskilda behov. I personalen är vi ca 60 personer.

Axxell i Ekenäs var tidigare en del av Yrkesinstitutet Sydväst. Går vi ännu längre bak i historien så var utbildningarna egna enheter ss "hantverksskolan", "sjukvårdsskolan" och "handelsinstitutet".

tryck på bild för att öppna galleri
 

Kontaktuppgifter

Raseborgsvägen 9
10600 Ekenäs
telefon 0290 01 7420

Personalens kontaktuppgifter hittar du här

Fågelsången 1
10650 Ekenäs
telefon 0290 01 7420

Personalens kontaktuppgifter hittar du här


Studier och boende

Här hittar du studieguiden, där det finns mera information om den praktiska verksamheten på enheten. Du hittar också mera information boende (på Fågelsången 1 finns ett internat för studerande), kombistudier, studerandevård samt information för vårdnadshavare.  

Till informationen om studier och boende

Studier för unga

Som ung kan du i Ekenäs studera till närvårdare, merkonom, datanom, artesan (guldsmide och textil) samt till fastighetsskötare (smågruppsundervisning). Studierna tar normalt tre år, om du är student eller har tidigare yrkesutbildning tar det ca. två år. 

Till ungdomsutbildningarna

Studier för vuxna

För vuxna ordnar vi grundexamen inom social- och hälsovård, närvårdare som fristående examen. Som vuxen kan du också studera till artesan (guldsmide eller textil) tillsammans med de unga. Vi ordnar också kortkurser och skräddarsydda kurser vid behov.

Till vuxenutbildningarna

Videopresentation av ungdomsutbildningarna