Mästare9-regiontävlingen i Axxell 16.1.2019

Nylands Mästare9-regiotävling är nu avslutad och här nedan hittar ni resultaten från tävlingen.

Resultaten från finalen:

  1. AJOX – Källhagens skola – Matti Koikkalainen, Joel Westerholm, Alexander Engberg
  2. Veikkola 3 – Veikkolan koulu – Kelly Ahtola, Aarne Vuolanto, Rasmus Jokelainen
  3. Team DIS – Karis svenska högstadium – Samantha Björklöf, Isabella Fredriksson, Wilhelm Wikström
  4. Pumpkin Crew – Karis svenska högstadium – Kaisla Dahlqvist, Vilma Lindqvist, Cecilia Nylund

Från regiontävlingen i Nyland går de två snabbaste lagen vidare till finalen som ordnas i Joensuu den 22.5.2019, i samband med de nationella tävlingarna i yrkesskicklighet.

I tävlingen ingår tävlingsuppgifter som på ett lekfullt sätt låter de tävlande bekanta sig med olika yrken och branscher. En gemensam uppgift för alla regiontävlingar som ordnas runtom i Finland är i år att bygga ihop en borrmaskin. De tävlande känner inte till uppgifterna i förväg, förutom den gemensamma uppgiften som i år alltså var borrmaskinen.

Uppgifterna i finalen var följande: Spika ihop en vedbärare, placera Finlands presidenter i rätt tidsordning, plocka ihop en borrmaskin (denna uppgift är gemensam uppgift för alla regiontävlingar som ordnas runtom i Finland  i år)

Uppgifterna i semifinalen: Vispa äggvitor, bygga en VVS-konstruktion, Sortera avfall

Uppgifterna i kvalet: Bult och mutterpussel, flytta födoämnen med kinesiska ätpinnar, trafikmärken, rulla papiljotter

I tävlingen deltog de 20 snabbaste lagen från olika svenska och finska högstadier i regionen. Lagen hade kvalificerat sig till regiontävlingen från Omnias, Luksias och Axxells lokala Mästare9-tävlingar. Axxells lokala mästare9-tävling ordnades i samband med Axxell-dagen 27.11.2018. I regiontävlingen deltog lag från följande skolor: Karkkilan yhteiskoulu, Vihdin yhteiskoulu, Otalammen koulu, Veikkolan koulu, Källhagens skola, Karis svenska högstadium, Ekenäs högstadieskola, Järvenperän koulu och Lagstads skola.

tryck på bild för att öppna galleri