Back

Studerande på Lafo ger ut skiva

Studerande på Lafo ger ut skiva

Studerande på Lafo ger ut skiva

Studerande på Lafo ger ut skiva

De studerande på Axxell Lappfjärd i Kristinestad ger ut skivan LAFO 2017! Alla låtar är skrivna, producerade och inspelade på skolan av studerande från alla linjer. Resultatet är en frisk blandning av genrer och stilar där de studerande haft fria händer att skriva och producera sin egen musik.

Samtidigt har projektet ingått i pedagogiken under det gångna läsåret, och skolans musikproduktionslinje har haft en viktig roll. Under den processen har de studerande fått lära sig hur man går från idé till färdig produkt, med allt vad en skivutgivning innebär. Låtskrivande och produktion är naturligtvis viktiga delar, men de studerande har också fått sätta sig in i alla andra aspekter av musikutgivning, med allt från upphovsrätt till tryck och distribution.

Skivans singel ”Festa i HD” är ett speciellt projekt, där produktionslinjens studerande gemensamt skrivit låten i syfte att försöka skapa en finlandssvensk hitlåt. Singeln finns redan på Youtube och släpps även på Spotify. Singeln hittas här: https://www.youtube.com/watch?v=Oro1ClWKLOY

Det är första gången Axxell Lafo ger ut en skiva som släpps officiellt. Tidigare har skolans studerande varje läsår gjort en skiva som främst sålts till vänner och bekanta som en dokumentation över årets arbete. Nu ska musiken finnas tillgänglig för hela världen. Skivan kan köpas via skolan och de studerande, och kommer inom kort också att finnas på Spotify. Den distribueras även till radiostationer, webb och andra medier.

Axxell, Lappfjärd erbjuder folkhögskoleutbildning inom musik (rock, pop, jazz), ljudteknik och låtskrivande i en inspirerande miljö. Linjerna, Musiklinjen, Ljudtekniklinjen och Musikproduktionslinjen är ettåriga och linjerna utbildar flera av dagens ledande artister och aktörer inom området. Exempelvis flera av de som jobbar vid framgångsrika förlaget Sugar House har gått på musikproduktionslinjen i Lappfjärd.