Smådjurskliniken

Skolan har en egen välutrustad djurklinik, som går under namnet Brusaby Smådjursklinik. Kliniken har öppet under eftermiddagarna från måndag till torsdag, då kommunalveterinär Minna Hakala tar emot patienter. Studerande får då delta i det varierande arbetet under handledning av både veterinär och lärare.

På kliniken utförs förutom basundersökningar och vaccinationer även olika operationer, laboratorieundersökningar, (digital)röntgen- och ultraljudsundersökningar. Studerande arbetar aktivt också med kundbetjäning och upprätthåller hygienen på kliniken.

Arbetet på skolans smådjursklinik ger studerande en ypperlig chans att på riktigt möta kunder och utföra normala arbetsuppgifter, hela tiden under sakkunnig handledning – något som det inte alltid finns tid och resurser till på andra kliniker!

Förutom  skolans egen klinik finns också ett djurshus där en del av undervisningen sker. Skolan har egna djur, bl.a. gnagare, reptiler och fåglar. Du lär dig hantera, sköta och utfodra de olika arterna. Skolan har också mindre produktionsdjur, en ladugård med mjölkkor, samt häststall som används i undervisningen.

Smådjursklinikens telefonnummer är 044 739 7915 (telefontid måndagar - torsdagar kl. 12.30 - 15.00).

Obs! Kliniken brukar vara stängd under skolloven.

Då kan man ringa kommunveterinären direkt, telefontid vardagar kl 8 - 9 på mobilnr 0500 110 660.

Se Här för mera information om kommunveterinären.

Smådjursklinik
Smådjursklinik
Smådjursklinik
Smådjursklinik
tryck på bild för att öppna galleri