Course:
Bagare-konditor - Grundexamen inom livsmedelsbranschen

Nyhet! Nu kan du studera till bagare-konditor (grundexamen inom livsmedelsbranschen) vid Axxell med start i januari 2021!
Gillar du att skapa med hjälp av dina egna sinnen och händer? Gillar du att arbeta praktiskt, självständigt och kreativt? Vill du lära dig allt från grunddegar till choklad-, marsipan- eller andra konditorprodukter? Funderar du på att prova på hur det är att jobba i ett professionellt bageri eller konditori? Är du intresserad av att praktisera och jobba utomlands? Om du svarar ja på dessa frågor är det här utbildningen för dig!
Utbildningen förverkligas enligt examensdelar. De obligatoriska examensdelarna som ingår i utbildningen är:
- Arbete inom livsmedelsproduktion
- Styrning och underhåll av processer inom bageribranschen
- Tillverkning av matbrödsprodukter, kaffebrödsprodukter och konditoriprodukter
Förutom de obligatoriska examensdelarna avlägger du två valbara examensdelar samt gemensamma ämnen (cirka 1 kväll/vecka).
Studierna ordnas som flerformsstudier med hjälp av inlärningsplattformen Itslearning. Du studerar 1-2 kvällar i veckan på Axxell, då vi främst jobbar i Axxells moderna bageri och kök i Karis. Dina inlärnings uppgifter jobbar du med på distans hemifrån 4-3 dagar i veckan. Vissa delar av utbildningen kan även ske dagtid. I utbildningen ingår förutom närstudier även utbildning på arbetsplats i ett bageri eller konditori som skall ge de kunskaper du behöver enligt din personliga studieplan. Utbildningen förverkligas på svenska.
Examensgrunderna hittar du på Utbildningsstyrelsen sida för egrunder
Det är också möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, klara.roos@axxell.fi eller tfn 044-739 7359.
Tilläggsinformation ger Thomas Landén, thomas.landen@axxell.fi eller tfn 044-739 7629 eller Belinda Rehn, belinda.rehn@axxell.fi eller tfn 044-739 7803.Detailed information
Course name
Bagare-konditor - Grundexamen inom livsmedelsbranschen
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Start Date
18 Jan 2021
End Date
31 Mar 2023
Last day to apply
29 Nov 2020
Contact
044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis för den studerande. Avgifter för studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma. Den studerande behöver ha egna arbetskläder då hen skall på praktik.
Course name
Bagare-konditor - Grundexamen inom livsmedelsbranschen
Location
Axxell i
10300 Karis<()
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
18 Jan 2021
End Date
31 Mar 2023
Last day to apply
29 Nov 2020
Contactperson
Thomas Landén
044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi
Förklaring
Utbildningen är gratis för den studerande. Avgifter för studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma. Den studerande behöver ha egna arbetskläder då hen skall på praktik.
Course name
Bagare-konditor - Grundexamen inom livsmedelsbranschen
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
18 Jan 2021
End Date
31 Mar 2023
Last day to apply
29 Nov 2020
Contactperson
Thomas Landén
044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis för den studerande. Avgifter för studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma. Den studerande behöver ha egna arbetskläder då hen skall på praktik.
Contact
Thomas Landén
044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi
Application process
UTBILDNINGEN ÄR FULLSATT!
Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten nedan för att söka till utbildningen. Alla sökande kallas till information om utbildningen. Tillsammans med den studerande gör vi upp en personlig studieplan/examensplan. Innan studierna inleds bör den studerande uppvisa ett hälsointyg för livsmedelsbranschen.