Emmi jobbar på Brusaby gård – följ med hennes vardag i Juli

Emmi tycker om att jobba med stora djur och det får hon göra i sommar. I juli sköter hon Brusaby gård och du kommer kunna följa med hennes vardag här. 

Bland kvigorna på Brusaby gård står Emmi Fromholtz från Bromarv. Hon studerar till agrolog och är utexaminerad djurskötare från Axxell.

—Jag studerade först till merkonom ett år, men det var inte min grej. Egentligen visste jag redan på nian att jag vill studera till djurskötare.

Det har hon också gjort vid Axxell. Det är på så sätt hon insåg att det är de stora produktionsdjuren hon egentligen vill jobba med.

—Jag är ändå från landet och har alltid haft att göra med djur.

Inga långtråkiga dagar

Dagarna är sällan tråkiga när man jobbar med djur och som bevis börjar en dräktig ko visa tecken på att det är dags att kalva mitt under intervjun med Emmi.

—Jag har bara sett en ko kalva en gång under studietiden, säger Emmi.

Fåren bräker och en annan ko råmar medan kon Pitkäpouta krystar ut sin kalv. Allt går fint och Emmi har plötsligt mycket att göra.

Pitkäpouta ska få vatten med socker och vitaminer, ny halm ska bäddas och så ska kalven få ett täcke på sig.

Också kalvningar är en del av vardagen på Brusaby gård som Emmi kommer att sköta i juli månad. Då är det en lite annorlunda vardag på gården när djuren är på bete. På vilket sätt får du läsa och se när Emmi uppdaterar om sin vardag på gården i juli.