ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Studera turism

Världen förändras och turismen, världens största näring med jobbmöjligheter inom både rese- och besöksnäringen, med den. Nu har du chansen att vara med och påverka vilka riktningar branschen tar. Fortsättningsvis kommer branschen att ha behov av kompetent och utbildad personal. Hos oss kan du avlägga en grundexamen inom turismbranschen samt yrkesexamen i guideservice och i turismservice. Utbildningarna är flexibelt uppbyggda.

Vi finns på Hertig Johans Parkgata 21 i Åbo. Du kan kontakta oss per e-post turism@axxell.fi eller per telefon 0290 01 7250. Direkta kontaktuppgifter till den ansvariga läraren finns vid varje utbildningsform nedan.

Ta del av våra vardag på Instagram-där kan du följa med på våra resor och äventyr i branschen!

Studera turism nu för snart smäller det!

Turismbranschen håller andan inför att pandemin lättar. Kompetent personal har hunnit söka sig till andra branscher. Läget är ypperligt för nya krafter att utbilda sig. Turismen går på sparlåga i världen medan coronapandemin fortsätter härja. Men vad händer när vi kan röra på oss i samhället och resa igen? Turismen kommer att explodera i något skede och sen när det smäller så smäller det! Läs mera om turismens framtid här!

     #axxellturism

Reseexpert

Som reseexpert är Du turistbranschens informations- och försäljningsexpert. Typiska arbetsplat­ser är kommunens/stadens turistinformation, hotell, trafikföretag och resebyråer; platser som kunderna vänder sig till för att få professionell service då de planerar sin resa. En av de viktigaste egenskaper är att kunna beakta kundernas behov och att hjälpa dem att hitta den resa eller upplevelse de söker. Du blir expert på att planera, produktifiera, marknadsföra och sälja reseprodukter- och tjänster.

Reseexpert (närstudier, för unga)

Reseexpert (flerformsstudier)

Receptionist

Under din studietid hos oss lär du dig betjäna nationella och internationella kunder i inkvarteringsföretag som fungerar enligt olika affärsidéer. Du får kunskaper i IT som är en viktig del av ditt framtida jobb med att hitta, sammanställa och ge turister den information och den service de behöver. Du lär dig att göra rumsbokningar i olika bokningsprogram samt att checka in och checka ut kunder. Efter att du har avlagt dina studier hos och fått titeln receptionist kan du jobba på olika inkvarteringsföretag som t.ex hotell, hostel, Bed and Breakfast, stugbyar och camping både i Finland eller utomlands.

Receptionist (närstudier, för unga)

Receptionist (flerformsstudier)

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
tryck på bild för att öppna galleri

Yrkesexamen i guideservice, Helsingforsguide

Är du intresserad av att jobba som guide? Kanske du redan jobbar med sådana uppgifter men saknar papper på ditt kunnande? I Axxell har du möjlighet att avlägga yrkesexamen i guideservice.

Mera information ger Anna Gråhn, tfn 044-739 7263 eller anna.grahn@axxell.fi

Läs mera

Yrkesexamen i turismservice

Den här utbildningen ger dig, som jobbar inom rese- och besöksnäringen eller med kundbetjäning och försäljning i andra branscher redskap för att effektivisera och säkra din verksamhet. Du får lära dig ta fram nya produkter och tjänster samt få verktyg på hur du ska marknadsföra för att nå ut till dina kunder. Du får verktyg och metoder för att utveckla både ditt eget arbetssätt samt det företag som du är verksam i. Utbildningen ordnas som närstudier (ca. 1 dag/vecka, fysisk närvaro endast ca. 1 dag/månad), distansstudier och utbildning på arbetsplats.

Läs mera

Kortkurser

Vi har möjlighet att ordna många olika kortkurser för turismbranschen, bl.a. kurser i bokningssystem och andra bokningsprogram, första hjälp och säkerhetspass (safety passport). Vi erbjuder även skräddarsydda kortkurser, ta kontakt så planerar vi tillsammans, linda.glasberg-lindholm@axxell.fi eller 044-739 7241. Aktuella kortkurser ser du genom att klicka på länken nedan.

Till kurserna