Nuorisokoulutus

Axxellin avulla loistavat tulevaisuudennäkymät! Meillä voit valita 27:stä eri ammatista. Voit valmistua kokiksi, lähihoitajaksi, talonrakentajaksi, merkonomiksi, eläintenhoitajaksi, datanomiksi, metsuriksi... Mahdollisuuksia riittää.

Axxellissa opiskelu on mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Painopiste on käytännön töissä, ja pääset jo varhaisessa vaiheessa tekemisiin työelämän kanssa. Tarjoamme useimmissa koulutusvaihtoehdoissamme mahdollisuuden kansainväliseen vaihto-opiskeluun, jolloin pääset avartamaan näkemyksiäsi ja tutustumaan alaasi ulkomailla. Voit halutessasi suorittaa samanaikaisesti ylioppilastutkinnon.

Etkö vielä tiedä, minkä ammatin valitsisit? Ei hätää − meillä voit kokeilla rauhassa kaikkia alojamme! Lue lisää PRAOsta, www.axxell.fi/prao

Tarvitsetko lisätietoja? Opinto-ohjaajamme Kjell Forsman antaa listätietoja, kjell.forsman@axxell.fi tai puh. 044-739 7349.

Huomaa, että nuorisokoulutukissa opetuskielenä meillä on ruotsi, mutta kouluruotsilla pärjää hyvin, tärkeintä on oma aktiivisuus ja halu oppia. Lisätietoja yhteishausta ja kielikokeista löydät www.axxell.fi/fi/gea

Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelmat ohjaavat ja sääntelevät Axxellin (opetussuunnitelmaan perustuvia) koulutusohjelmia. Opetussuunnitelma koostuu yhteisestä ja tutkintokohtaisesta osasta.

Yhteinen osa

- määrittelee yhteiset periaatteet ja menettelytavat kaikille perustutkinnoille
- sisältää koulutuksenjärjestäjän keskeiset arvot

Tutkintokohtainen osa

- määrittelee tutkinnon rakenteen ja opetusmenetelmät
- kuvailee tutkinnonosien järjestämistä ja mahdollisuutta muiden tutkintojen suorittamiseen

Läroplan för den grundläggande yrkesutbildningen (huom! ainoastaan ruotsiksi)

Tutkintokohtaiset opetussuunnitelmat löytyvät koulutuksien sivuilla Koulutusluettelossa (Koulutuksemme sivuilla).

Työssäoppiminen

Työssäoppiminen antaa opiskelijalle mahdollisuuden oppia oikeassa työympäristössä työpaikalla. Jokainen peruskoulutus sisältää työssäoppimista vähintään 30 osaamispistettä. Lisätietoja työssäoppimisesta löydät tästä https://axxell.itslearning.com/407601/ia/  (vain ruotsiksi).

Esittely Axxellin nuorisokoulutuksista

Tässä vastaava esittely jota olemme pitäneet yläasteiden Yhteishaku – infotilaisuuksissa ysiluokkalaisille ja niiden vanhemmille.

Jos haluat nopean yleiskuvan nuorisokoulutustarjonnastamme ja mitä mahdollisuuksia meillä on Axxellissa niin katso mielellään tämä n 25 minuutin esittely.