Hyppää sisältöön

Koulutus aikuisille

Kehitä Axxellin avulla ammattiosaamistasi joustavalla tavalla. Voit aikuisena suorittaa kolme eri tutkintotasoa:

  • Ammatillisen perustutkinnon, joka osoittaa sinun hallitsevan ammattisi edellyttämät tiedot ja taidot
  • Ammattitutkinnon, joka osoittaa sinun hallitsevan alan ammattityöntekijältä edellytetyn ammattitaidon
  • Erikoisammattitutkinnon, joka osoittaa sinun hallitsevan alan vaativimmatkin työtehtävät

Alemmasta tutkinnosta voi edetä ylempään, mutta ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen suoraan on myös mahdollista. Aiempi osaaminen luetaan hyväksi opinnoissa.

Saadaksesi todistuksen sinun tulee osoittaa, että sinulla on vaadittavat tiedot ja taidot. Arviointi pohjautuu aina ammattitaidon vaatimuksiin ja tutkinnonperusteissa määriteltyihin arviointikriteereihin, joihin sinun tutkintosuoritustasi verrataan. Arviointiin osallistuu alan opettaja ja työelämän edustaja.

Koulutustarjontamme

Onko sinulla tieto päässäsi ja taito käsissäsi, mutta ei todistusta?

Henkilön ammattiosaaminen voidaan tunnustaa huolimatta siitä, onko se hankittu työkokemuksen tai opintojen kautta tai muulla tavalla. Tärkeintä on ammatin hallitseminen. Tutkintojärjestelmä on ensisijassa lähtöisin työelämän tarpeista. Elinkeinoelämä ja muu työelämä osallistuvat tutkintojen suunnitteluun, järjestämiseen ja arviointiin. Järjestelmä tarjoaa erityisesti aikuisille joustavan tavan osoittaa, uudistaa ja ylläpitää ammattiosaamistaan.

Ei ole väliä mistä olet tietosi ja taitosi hankkinut, tutkinto mittaa vain tietosi ja taitosi!

Jos haluat testata omaa osaamistasi voit käydä osoitteessa osaan.fi ja verrata osaamistasi tutkintoon, jonka haluat suorittaa.

Ole yhteydessä meihin, lillemor.norrena@axxell.fi, niin voimme auttaa sinua eteenpäin!

Voit suorittaa tutkinnon seuraavasti:

  • oppisopimuskoulutuksena, joka perustuu työnantajan ja sinun määräaikaiseen sopimukseen. Opit käytännön taidot työpaikalla ja teoreettiset osuudet Axxellin koulutuksessa.
  • työvoimakoulutuksena, jota työvoimahallinto tukee
  • henkilöstökoulutuksena, jota työnantaja tukee
  • vapaaehtoisena koulutuksena, jota koulutushallinto tukee

Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi tarjoamme useita erilaisia kursseja ja lyhyempiä koulutuksia, jotka eivät johda tutkintoon. Ne kuitenkin auttavat sinua lisäämään houkuttelevuuttasi työmarkkinoilla.

Matkasi tutkintoon - kuva siitä miten henkilökohtaistaminen tapahtuu

Räätälöidyt koulutukset

Voimme tarjota yrityksen omaan tarpeeseen räätälöityjä koulutuksia sekä räätälöityjä luentoja yrityksille ja kunnille. Lisätietoja eri alojen yhteyshenkilöille löydät tästä.

 

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on joustava koulutusmuoto, jossa noin 80 prosenttia oppimisesta tapahtuu työpaikalla ja loput opiston järjestämässä teoriakoulutuksessa. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen. Tavoitteena on saavuttaa ne tiedot ja taidot, jotka vastaavat alan ammattivaatimuksia. Sopimusosapuolina ovat opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimisto. Myös yrittäjä voi solmia oppisopimuksen, jolloin työssäoppiminen tapahtuu omassa yrityksessä.

Oppisopimuksella voidaan suorittaa ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Koulutus johtaa samaan tutkintoon kuin oppilaitoksissa järjestettävä koulutus. Koulutuksen tavoitteena voi myös olla vain tietyn tutkinnon osan suorittaminen.

Opiskelijat itse etsivät sopivan työpaikan toivomaltaan alalta sekä työnantajan, joka on kiinnostunut palkkaamaan työntekijän oppisopimuksella. Työnantaja voi myös kouluttaa nykyistä henkilöstöään oppisopimuksen avulla. Opiskelija tai työnantaja ottaa yhteyttä oppisopimustoimistoon, minkä jälkeen aloitetaan neuvottelut opiskelijan, työnantajan ja oppisopimustoimiston kanssa.

Lue lisää

Maahanmuuttajakoulutus

Axxell järjestää sekä kotoutumiskoulutusta että kielikoulutusta maahanmuuttajille. Järjestämme myös luku- ja kirjoitustaidon kursseja aikuisille maahanmuuttajille, jotka ei ole käynyt koulua kotimaassaan ja ei osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielellään.

Lue lisää
Kaleo Designer Loader on hetkellisesti pois käytöstä.