ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ammattina hevoset

Opetuskielenä meillä on ruotsi, mutta kouluruotsilla pärjää hyvin, tärkeintä on oma aktiivisuus ja halu oppia.

Hevostenhoitaja - Hevostalouden perustutkinto

Hevostenhoitajaksi voit opiskella sekä nuorena että aikuisena. Opiskeluihin kuuluu mm. ratsastusta, ajoa, hevosten kasvatusta, hevosen hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy sekä lähi- että etäopiskelua.

Hevosopinnot ovat sinulle, joka haluat tehdä töitä hevosten parissa ja oppia lisää, miten ammattimaisen hevostenhoitajan päivään kuuluu ja mitä tehtäviä työssä tulee osata.

Lue lisää hevostenhoitajakoulutuksesta

 

Ratsastuksenohjaaja - Hevostalouden perustutkinto aikuisille

Koulutus valmistaa ratsastuksenohjaajan tutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon suorittanut työskentelee itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ravitallilla, ratsutallilla, hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä. Hän opettaa ratsastusta ja hevostaitoja.

Lue lisää koulutuksesta

Hevostalouden ammattitutkinto

Hevostalouden ammattitutkinnon suorittanut osaa huolehtia hevosten hyvinvoinnista, käsitellä hevosia turvallisesti sekä toimia alan yritystoiminnassa työntekijänä tai yrittäjänä.

Lue lisää hevostalouden ammattitutkinnosta

Talli, maneesi ja ravirata hevosille

Brusabyssa Axxellilla on opetustalli, jossa on sekä ravi- että ratsuhevosia. Axxellilla on noin 25 omaa hevosta, sekä nuoria hevosia että hyvin koulutettuja kilpahevosia. Meillä on myös omaa jalostustoimintaa.

Brusabyssä on kaksi maneesia, ravirata, suora harjoitusrata, ratsastuskenttä, ja heinoja maastoratoja. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ottaa oma hevosesi mukaan. 

Talli
Tallissa on paikka 28 hevosella ja 6 hevoselle ulkotallissa. Ulkotallissa asustaa jalostustammamme ja muut ratsastus- ja ravihevoset, jotka eri syistä voivat paremmin siellä kuin tallissa. Opiskelijoiden käytössä on myös Pegasuksen talli, jossa on 12 paikkaa omille hevosille.

Ravirata
Meillä on 800 metriä pitkä ravirata, jossa ravihevoset ajetaan ja valmennetaan. Järjestämme myös joka vuosi harjoitusravikilpailuja. Rata on myös ulkopuolisten käytössä.

Maneesi
Brusabyssä on kaksi maneesia. Maneesit ovat sekä koulun että opiskelijoiden hevosten käytössä. Täällä järjestetään sekä ratsastuskilpailuja että hevosnäyttelyitä jne.

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
gallery pic 12
gallery pic 13
gallery pic 14
gallery pic 15
gallery pic 16
gallery pic 17
gallery pic 18
gallery pic 19
gallery pic 20
gallery pic 21
gallery pic 22
gallery pic 23
gallery pic 24
tryck på bild för att öppna galleri