Takaisin

Uusi tehtävämateriaali tukee suomenoppijoiden lukutaitoa ja digitaitoja

Uusi tehtävämateriaali tukee suomenoppijoiden lukutaitoa ja digitaitoja

Uusi tehtävämateriaali tukee suomenoppijoiden lukutaitoa ja digitaitoja

Uusi tehtävämateriaali tukee suomenoppijoiden lukutaitoa ja digitaitoja

Axxell Monikulttuurisuuskeskus on tuottanut uuden Lue netistä! -tehtävämateriaalin aikuisten suomenoppijoiden käyttöön internetissä. Materiaalin tarkoitus on tukea heikosti lukevien aikuisten suomenoppijoiden lukutaidon kehittymistä, harjoittaa digivalmiuksia sekä parantaa heidän valmiuksiaan asioida internetissä suomen kielellä.

Uusi tehtävämateriaali sijaitsee osoitteessa www.luenetista.fi.

Materiaalin teknisen toteutuksen ovat tehneet Axxellin ohjelmistokehittäjäopiskelijat. Verkkosivujen kehittämisestä vastasi projektiryhmä, joka koostui kolmesta toisen vuoden opiskelijasta. Nettimateriaali on laadittu HTML-, CSS- ja Javascript-koodikieliä käyttäen.

Materiaalihankkeen rahoittaja on Opetushallituksen Lukuliike, Lukuliikkeen toiminta-avustukset 2022, tukimateriaalit heikosti lukevien lasten, nuorten ja aikuisten tukemiseksi. Selkokeskus on myöntänyt opiskelijan tehtäväsivuille selkotunnuksen.

Tehtävämateriaali sisältää 10 erilaista tehtäväpakettia kielenkäyttötilanteisiin internetissä. Materiaali on selkokielinen, mutta perustuu autenttisiin suomenkielisiin internetinkäyttötilanteisiin. Tehtävien aiheita ovat ilmoittautuminen, ajanvaraus, taloyhtiön säännöt, ruokakauppa-asiointi internetissä ja sovelluksessa, kierrätys, vapaa-aika, matkustaminen ja liikkuminen, kirjastoasiointi, terveys, koulutushakemus, kirjautuminen ja tunnistautuminen.

Tehtävät on suunniteltu kielitaidon alkuvaiheeseen tasoille A1.2-A2.1, erityisesti heikosti lukevien kielenoppijoiden tarpeisiin sekä niille kielenoppijoille, joiden digivalmiudet kaipaavat harjoitusta. Materiaali sisältää runsaasti mahdollisuuksia eriyttämiseen eri tasoisille oppijoille ja ryhmille.

 

Lisätiedot:

Hankevastaava, suomen opettaja Satu Leisko-Järvinen (lomalla 2.1.-28.1.2024)
Puh. +358 44 7397 702
Sähköp. satu.leisko-jarvinen@axxell.fi

Hanketyöntekijä, suomen opettaja Hanna Markkanen
Puh. 044 7397 810
Sähköp. Hanna.markkanen@axxell.fi

Programutvecklare, lärare Martin Molnár
Mobile: +358 44 739 7439
E-Mail: martin.molnar@axxell.fi


Ajankohtaisuudet