Hux – Utbildning som handleder för examensutbildning i Karis och Pargas

Vad?

Hux-utbildningen förbereder dig för yrkes- och examensutbildning. Studierna är inriktade på att hjälpa dig att hitta en utbildning som är lämplig för dig. Under studierna utvecklar du dina studiefärdigheter och prövar på olika utbildningar och arbetsplatser. Vi hjälper dig att hitta rätt bland utbudet av yrkesinriktad utbildning och tillsammans gör vi upp din karriärplan. Vi hjälper dig att hitta dina styrkor och vad du är intresserad av. Tillsammans med dig planerar vi olika alternativ för studier på andra stadiet och för arbetslivet enligt dina önskemål och målsättningar. Att lära sig hantera sin vardag är också en del av utbildningen.

Vi jobbar regelbundet med din studieteknik så att dina färdigheter för studier förbättras. För att stärka ditt kunnande i språk kommer vi kontinuerligt att ha praktisk finska, engelska och svenska (vi pratar, läser, lyssnar och tittar på olika program/film/aktuella händelser osv).

Du kommer under din studietid på Hux hela tiden vara med foten inne i yrkesutbildningen. Du är ut på avdelningarna för att pröva på och du väljer vilket yrke du vill bekanta dig med.

Inom vardagskompetens kommer du att lära dig att göra frukost, mellanmål, lätt lunch mm. Vardagsmotion och välbefinnande är viktigt genom hela utbildningen och sträcker sig även till din fritid. Hos oss har du möjlighet att t.ex gå på gym efter skoltid. Du kommer också att få lära dig att bli självständig och allt vad det medför (ekonomi, städa, laga mat, personlig hygien, byka mm).

Inom valbara studier kan du välja av det utbud Axxell har att erbjuda. Du har också möjlighet att avlägga arbetssäkerhetskort, hygienpass, heta arbeten-kort och första hjälpen 1.

Mera information och ansökan

Mera information om utbildningen och ansökningsblankett på www.axxell.fi/hux

Ansökan

I gemensam ansökan till yrkesutbildning kan du söka till yrkesinriktade grundexamina som börjar på hösten 2023. Ansökan sker på www.studieinfo.fi under tiden 21.2–21.3.2023. I gemensam ansökan kan du söka om du har enbart grundskolebetyg eller studentbetyg. Vi har också kontinuerlig ansökan till alla våra utbildningar, du kan söka direkt till oss med ansökningsblanketten på hemsidan.