ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Koulutukset maahanmuuttajille

YKI-testiin valmentava kurssi

Kurssi on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat valmistautua yleisten kielitutkintojen suomen kielen keskitason kokeeseen. Kurssin tavoite on suomen kielen keskitason yleisen kielitutkinnon suorittaminen tasolla 3 (B1). Kurssilla harjoitellaan kaikkiin YKI-testin osakokeisiin, jotka ovat tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen.

Kurssit järjestetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Lue lisää

Yleinen kielitutkinto YKI

Axxell järjestää Yleisiä kielitutkintoja, eli YKI-testejä suomen ja ruotsin kielessä. Yleinen kielitutkinto on virallinen kielitaitotutkinto, josta saa todistuksen. Tarvitset todistusta esimerkiksi Suomen kansalaisuuden hakemiseen. Myös monet oppilaitokset ja työpaikat voivat vaatia sitä.

Kielitutkintoja järjestetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Lisää tietoa yleisestä kielitutkinnosta löydät Opintopolku-sivuilta

Ilmoittautuminen kielitutkintoon tapahtuu Opintopolku-sivulta

Axxellin YKI-koordinaattori Zakhar Kuzmin, puh. 044-739 7859, zakhar.kuzmin@axxell.fi tai yki@axxell.fi

Taitavaksi suomen kielen käyttäjäksi

Kurssi on tarkoitettu maahanmuuttajille, joiden suomen kielen taito on jo keskitasolla (EVK:n taso B1.2-B2.1) ja jotka tähtäävät Yleisen kielitutkinnon ylimmän tason kokeeseen tai haluavat kehittää suomen kielen taitoaan seuraavalle tasolle. Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti suullisia ja kirjallisia kielenkäyttötilanteita, jotka vaativat ylimmän tason kielitaitoa. Kurssin lopullinen ohjelma muotoutuu opiskelijoiden lähtötason ja tarpeiden mukaan

Lue lisää

Suomea työpaikalla -koulutus

Onko työpaikallanne maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä? Kaipaavatko he vahvistusta suomen kielen käytössään? Työpaikkasuomi on tarkoitettu teille! Kurssilla vahvistetaan työssä tarvittavia suullisia ja kirjallisia taitoja sekä ammattikieltä. Kurssin sisältö suunnitellaan yhdessä työnantajan kanssa.

Lue lisää

Kotoutumiskoulutus

Kotoutumiskoulutus on tarkoitettu työttömille aikuisille maahanmuuttajille. Sopivalle kurssille ohjataan lähtötasotestin kautta.

Koulutuksessa opiskelija opiskelee suomen kieltä ja työelämätaitoja sekä oppii tuntemaan suomalaista yhteiskuntaa. Jokaisen opiskelijan koulutuspolku on erilainen riippuen lähtötasosta, opiskeluvalmiuksista ja jatkosuunnitelmista.

Lue lisää

Tietoja meistä