Takaisin

Årets vuxenstuderande i Axxell har utsetts!

Årets vuxenstuderande i Axxell har utsetts!

Årets vuxenstuderande i Axxell har utsetts!

Årets vuxenstuderande i Axxell har utsetts!

Axxell har för tredje gången utsett årets vuxenstuderande i varje region som Axxell verkar i. Valbara var varje studerande över 18 år och som är eller varit inskriven som studerande under år 2014. Kriterierna var bl.a. att den studerande visat engagemang och gjort stora framsteg i den personliga utvecklingen under studierna samt möjligen i och med studierna bytt bransch. Studerande nominerades av personalen på Axxells enheter och valet förrättades av en grupp bestående av representanter för Axxell och Andelsbanken.  Alla tre valda studerande får ett stipendium på 100€ sponsorerat av Andelsbanken Raseborg.

Till årets vuxenstuderande har valts:

REGION Mellannyland och östra Nyland

Till årets vuxenstuderande i Mellannyland-östra Nyland har valts Helena Lindqvist. Helena Lindqvist studerar på medielinjen vid Folkhögskolan Axxell i Esbo (Axxell Överby). Helena är branschbytare och säger själv att hon vågat börja studera media eftersom Folkhögskolan Axxells medielinjer var tillräckligt praktiska och tillgängliga för att hon skulle våga ta steget och förverkliga en långvarig dröm. Hennes självförtroende har vuxit i takt med utbildningen, där hon i början var lite försiktig är hon i dag självsäker och vågar pröva på nya saker. Hennes personliga engagemang har varit stort då hon varit fast besluten att lära sig de olika aspekterna av videoproduktion trots att hon inte haft någon bakgrund i branschen. Helenas inre motivation har gjort att hon lyckats ta sig över det ena hindret efter det andra som kommit i hennes väg. Hennes lärare påpekar att man verkligen kan se resultatet i de färdiga projekt som hon varit delaktig i. 

Helena Lindqvist belönas fredagen den 5.12 kl. 14.00 i Axxell Överby.

REGION Västra Nyland

Till årets vuxenstuderande i västra Nyland har utsetts Göran Ingelin som studerar till närvårdare i Ekenäs. I motiveringen till valet sägs att han visar ett stort engagemang och hans professionella utveckling är en glädje att följa med. Göran beskrivs av sina lärare som anspråkslös och finkänslig och han bemöter människan med stor respekt och humor. Han får också mycket beröm ute i arbetslivet. Göran Ingelin brinner för vårdarbetet och vill utveckla vården och rehabiliteringen.

Göran Ingelin belönas under vecka 50 i Axxell i Ekenäs.

REGION Åboland-Österbotten

Till årets vuxenstuderande i Åboland-Österbotten premieras i år Kristiina Juvas som går den fria bildningens långa linje för skinnarbeten vid Axxell, Brusaby. I motiveringen till valet beskrivs Kristiina som en entusiastisk studerande som inspirerar andra. Under kursens gång har Kristiina blivit en skicklig hantverkare som målmedvetet förverkligar sina innovativa produktidéer. Kristiina beskriver också sitt konsthandarbete i sin populära blogg http://kristiinajuvas.vuodatus.net/.

Kristina Juvas har premierats, här nedan kan du läsa om vad pressen har skrivit:

http://www.abounderrattelser.fi/news/2014/10/glad-garvare-tog-priset.html

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/10/22/kristiina-juvas-arets-axxellvuxenstuderande-i-aboland

 


Ajankohtaisuudet