Takaisin

Taitaja9-aluekilpailu Karjaalla 16.1.2019

Taitaja9-aluekilpailu Karjaalla 16.1.2019

Taitaja9-aluekilpailu Karjaalla 16.1.2019

Taitaja9-aluekilpailu Karjaalla 16.1.2019

Axxell järjesti 16.1.2019 kolmatta kertaa Taitaja9 aluekilpailut.

Aluefinaalin tulokset:

  1. AJOX – Källhagens skola – Matti Koikkalainen, Joel Westerholm, Alexander Engberg
  2. Veikkola 3 – Veikkolan koulu – Kelly Ahtola, Aarne Vuolanto, Rasmus Jokelainen
  3. Team DIS – Karis svenska högstadium – Samantha Björklöf, Isabella Fredriksson, Wilhelm Wikström
  4. Pumpkin Crew – Karis svenska högstadium – Kaisla Dahlqvist, Vilma Lindqvist, Cecilia Nylund

Uudenmaan aluekilpailujen kaksi parasta joukkuetta pääsevät finaaliin, joka järjestetään 22.5.2019 Joensuussa, Taitaja- ammattitaidon SM-kilpailujen yhteydessä.

Kuvia kilpailuista löydät osoitteesta www.axxell.fi/taitaja9-2019

Kilpailussa kilpaillaan tehtävissä, jotka tutustuttavat hauskalla tavalla eri alojen ammatteihin. Ratkaistavat tehtävät liittyvät eri aloihin mm. rakennus- ja ravintola-alaan. Mukana on myös kaikille Suomen aluekilpailuihin osallistuville yhteinen tehtävä, akkuporakoneen käsittely. Kilpailijat eivät etukäteen tiedä, mitä tehtäviä heille kisan aikana tulee eteen.

Finaalissa tehtävänä oli puunkantotelineen kokoaminen, suomen presidenttien järjestäminen oikeaan järjestykseen ja akkuporakoneen käsittely (tämä tehtävä on kaikille Suomen aluekilpailuihin osallistuville yhteinen tehtävä).

Semifinaalin tehtävät olivat: LVI-rakennelma, valkuaisvaahdon valmistaminen ja jätteen lajittelu. Alkuerissä tehtävänä oli koota pultti- ja mutterpalapeli, ruoka-aineiden siirtäminen kiinalaisilla syömäpuikoilla ja liikennemerkkien tunnistaminen ja papiljottien rullaaminen.

Aluekilpailuun osallistui 20 joukkuetta Uudenmaan alueen ruotsin- ja suomenkielisistä yläasteista. Joukkueet selvisivät aluekilpailuihin Omnian, Luksian ja Axxellin paikallisten Taitaja9-kilpailujen kautta. Aluekilpailuihin osallistuu joukkueita seuraavista kouluista: Karkkilan yhteiskoulu, Vihdin yhteiskoulu, Otalammen koulu, Veikkolan koulu, Källhagens skola, Karis svenska högstadium, Ekenäs högstadieskola, Järvenperän koulu ja Lagstads skola.

Taitaja9 on peruskoulun 9.-luokkalaisten kädentaitokisa. Taitaja9 on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisalla halutaan hauskasti ja innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta.

Ajankohtaisuudet