Takaisin

Axxell koordinerar insatser för att snabbutbilda hjälpande händer till vårdbranschen

Axxell koordinerar insatser för att snabbutbilda hjälpande händer till vårdbranschen

Axxell koordinerar insatser för att snabbutbilda hjälpande händer till vårdbranschen

Axxell koordinerar insatser för att snabbutbilda hjälpande händer till vårdbranschen

Axxell mukana "Valmiusjoukkue"-hankkeessa, jonka tarkoituksena on pikakoulutta auttavia käsiä hoitoalalle

Valmiusjoukkue on hanke, jonka tarkoitus on nopealla aikataululla pikakouluttaa suomalaisen lomautetun lentohenkilökunnan, lentäjät mukaanlukien, hoitotehtäviin. Näin voimme tukea terveydenhuoltoa, joka on paineen alla koronakriisin johdosta. Lentohenkilökunnalla Suomessa on erittäin hyvät perusvalmiudet auttaa terveyssektoria nykyisessä hätätilanteessa.

Idea sai alkunsa Twitterissä lentoemäntinä työskenteleviltä Ami Niemelältä ja hänen kolleegalta Ira Linnéa von Witteltä, joiden draivina on halu auttaa. Projekti on täysin ulkoisen rahoituksen varassa. Projekt on saanut rahoitusta suomalaiselta säätiöltä ja myös rekrytointi- ja suorahakuyhtiöt Odgers Berndtson, Pointer Potential, Pointer Search ja vuokrajohtajapalveluja tarjoava Nordic Interim Finland ovat lahjoittaneet 10.000 euroa. Koulutuksen toteuttaa Axxell yhteistyössä Omnian ja Tmi EA PIAN:in kanssa. Malli tähän on tuotu Ruotsista, jossa rekrytointiyhtiö Novare on mukana rakentamassa SAS:n ja Sophiahemmetin kanssa vastaavaa hanketta, joka käynnistyi 30.3.

Opettaja Camilla Laiho vastaa koulutuksesta Axxellissa. ”Tuntuu hyvältä pystyä auttamaan tällaisessa kriisitilanteessa”, hän sanoo. Koulutus järjestetään englanniksi ja tarkoitus on, että ensimmäinen koulutus alkaa jo 20.4. ”Kyseessä on viiden päivän koulutus, josta kolme päivää on teoriaa ja kaksi päivää harjoittelua työpaikalla. Koulutus on kokonaan virtuaalinen ja opiskelijat saavat nopean koulutuksen hoitoalan tehtävissä ja voivat sitten auttaa perushoidossa ja avustavissa tehtävissä, kuten puhelinneuvonta, logistiikka, asiakaskontaktointi ja hallinnolliset ja laitoshuollon tehtävät”, Camilla sanoo.

Koulutuksen tavoitteena on terveyssektorin kuormituksen helpottaminen coronakriisin aikana lisäämällä auttavia käsiä. ”On kuitenkin huomattava, että tämä koulutus ei johda tutkintoon, kyseessä on kurssi, jossa opiskelijat saavat perustietoja hoitolaitoksessa työskentelemisestä”, yksikönjohtaja Beatrice Westerlund painottaa. ”Tälle kurssille kehitetty materiaali voidaan myös jakaa muihin maihin, jos siellä on tarvetta tällaiseen ratkaisuun”, hän lisää.

Hoitoalan työnantajat, joilla on työvoiman tarve, kehotettaan ottamaan yhteyttä ja osallistua projektiin. Kiinnostuksesta voi ilmoittaa www.axxell.fi/fi/valmiusjoukkue- sivujen kauttan tai suoraan Camilla Laiholle (camilla.laiho@axxell.fi).

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan työnantajaksi tai ilmoittaudu kurssille osoitteessa www.axxell.fi/valmiusjoukkue


Ajankohtaisuudet