Back

Bli chef över din ekonomi - kurs i vardagsekonomi

Bli chef över din ekonomi - kurs i vardagsekonomi

Bli chef över din ekonomi - kurs i vardagsekonomi

Bli chef över din ekonomi - kurs i vardagsekonomi

Det är viktigt att ungdomar lär sig om vardagsekonomi och därför behövs också en kurs där de studerande lär sig just det. Ungdomarna utbildar sig till ett yrke, flyttar hemifrån och behöver ha koll på sin ekonomi. Axxell har nu för första gången möjlighet att erbjuda studerande kursen ”Bli chef över din ekonomi” och kursen har varit efterfrågad, särskilt som det inte finns möjlighet att fördjupa sig i ekonomi i den övriga undervisningen. Kursen innehåller allt man kan behöva lära sig om vardagsekonomi, om att budgetera, hur man kan påverka sin ekonomi, lån, boende, avtal, försäkringar, placera och mycket mera.

Axxells merkonomstuderande Melwin Andersson deltar i kursen. Han valde att gå kursen för att han är intresserad av ekonomi och ville lära sig mer.

- Kursen är mycket bra och nyttig! Jag har lärt mig mycket nytt om både lån och hur man tar hand om sin ekonomi på ett smart sätt så att pengarna räcker längre, säger Melwin.

Sven-Erik (Svenne) Holmström drar kursen för Axxellstuderande. Han är själv intresserad av och jobbar med ekonomi och vill dela med sig av sin kunskap till nästa generation så även de kan göra bra beslut i framtiden.

- Alla ska ha möjlighet att få en god start i livet och lära sig om ekonomi. Jag vill förmedla det jag själv varit med om, säger Holmström.

Kursen har tidigare ordnats endast i gymnasierna men Holmström tycker att den inte endast hör hemma där, utan den borde finnas i alla andra stadiets skolor. Det är viktigt att ordna den här typen av kurser i yrkesutbildningen eftersom studerande snabbt kommer ut i arbetslivet och behöver tillämpa den kunskap man får under kursen.

Kursen finansieras av Västra Nylands aktiesparare som i sin tur fått finansiering av Karis Pojo Sparbanksstiftelse.


News