Back

Mästare9-regionfinalen i Karis 16.1.2019

Mästare9-regionfinalen i Karis 16.1.2019

Mästare9-regionfinalen i Karis 16.1.2019

Mästare9-regionfinalen i Karis 16.1.2019

Axxell stod i år värd för Nylands regionala Mästare9-tävling.

Resultaten från finalen:

  1. AJOX – Källhagens skola – Matti Koikkalainen, Joel Westerholm, Alexander Engberg
  2. Veikkola 3 – Veikkolan koulu – Kelly Ahtola, Aarne Vuolanto, Rasmus Jokelainen
  3. Team DIS – Karis svenska högstadium – Samantha Björklöf, Isabella Fredriksson, Wilhelm Wikström
  4. Pumpkin Crew – Karis svenska högstadium – Kaisla Dahlqvist, Vilma Lindqvist, Cecilia Nylund

Från regiontävlingen i Nyland går de två snabbaste lagen vidare till finalen som ordnas i Joensuu den 22.5.2019, i samband med de nationella tävlingarna i yrkesskicklighet.

Se bilder från tävlingen på www.axxell.fi/taitaja9-2019

I tävlingen ingår tävlingsuppgifter som på ett lekfullt sätt låter de tävlande bekanta sig med olika yrken och branscher. En gemensam uppgift för alla regiontävlingar som ordnas runtom i Finland är i år att bygga ihop en borrmaskin. De tävlande känner inte till uppgifterna i förväg, förutom den gemensamma uppgiften som i år alltså var borrmaskinen.

Uppgifterna i finalen var följande: Spika ihop en vedbärare, placera Finlands presidenter i rätt tidsordning, plocka ihop en borrmaskin (denna uppgift är gemensam uppgift för alla regiontävlingar som ordnas runtom i Finland  i år)

Uppgifterna i semifinalen: Vispa äggvitor, bygga en VVS-konstruktion, Sortera avfall

Uppgifterna i kvalet: Bult och mutterpussel, flytta födoämnen med kinesiska ätpinnar, trafikmärken, rulla papiljotter

I tävlingen deltog de 20 snabbaste lagen från olika svenska och finska högstadier i regionen. Lagen har kvalificerat sig till regiontävlingen från Omnias, Luksias och Axxells lokala Mästare9-tävlingar. Axxells lokala mästare9-tävling ordnades i samband med Axxell-dagen 27.11.2018. I regiontävlingen deltar lag från följande skolor: Karkkilan yhteiskoulu, Vihdin yhteiskoulu, Otalammen koulu, Veikkolan koulu, Källhagens skola, Karis svenska högstadium, Ekenäs högstadieskola, Järvenperän koulu och Lagstads skola.

Mästare9 är en händighetstävling för grundskolans nionde klassister. Mästare9-tävlingen är ett roligt sätt att bekanta sig med olika branscher. Med tävlingen vill man på ett roligt och inspirerande sätt öka kunskapen om och väcka elevernas intresse för de olika yrkesutbildningarna.  


News