Back

Mästare9-regiontävling i Axxell 2016 avgjord

Mästare9-regiontävling i Axxell 2016 avgjord

Mästare9-regiontävling i Axxell 2016 avgjord

Mästare9-regiontävling i Axxell 2016 avgjord

Tävlingens fyra bästa lag:

  1. Ryhmä Rämä – Nummelanharjun koulu – Otto Hämäläinen, Eemil Ratinen, Meeri Palokangas
  2. Veikkola 1 – Veikkolan koulu – Robert Hämäläinen, Matilda Seppinen, Ida Tulisalmi
  3. Team Mamina – Karkkilan yhteiskoulu – Miitta Vahvelainen, Marika Leppänen, Masi Taivainen
  4. Moti – Tiistilän koulu – Ella Kaidesoja, Leevi Hietala, Nuutti Kauppinen

De tre bästa lagen går vidare till finalen som ordnas i Seinäjoki i samband med de stora FM-tävlingarna i yrkesskicklighet i maj.

Uppgifterna i finalen var följande: Spika in 5 spikar och skruva in 2 skruvar med skruvdragare i en träbit så att inga vassa kanter sticker ut någonstans; Känna igen träslag, bl.a. alm, ek, tall och björk; Räkna pengar – en summa på 241,15 i både sedlar och mynt i olika valörer

Uppgifterna i semifinalen: Slipsknytning, vispa äggvitor, bygga en VVS-konstruktion

Uppgifterna i kvalet: Bult och mutterpussel, flytta födoämnen med kinesiska ätpinnar, trafikmärken

I tävlingen deltog de 20 snabbaste lagen från olika svenska och finska högstadier i regionen. Lagen har kvalificerat sig till regiontävlingen från Omnias, Luksias och Axxells lokala Mästare9-tävlingar. Axxells lokala mästare9-tävling ordnades i samband med Axxell-dagen 24.11.2015. I regiontävlingen deltar lag från följande skolor: Kirkkoharjun koulu, Ekenäs högstadieskola, Veikkolan koulu, Nummelanharjun koulu, Källhagens skola, Karkkilan yhteiskoulu, Tiistilän koulu, Mikaelskolan, Kuoppanummen koulukeskus, Winellska skolan, Järnefeltin koulu och Karis svenska högstadium.

I tävlingen ingår tävlingsuppgifter som på ett lekfullt sätt låter de tävlande bekanta sig med olika yrken och branscher. De tävlande känner inte till uppgifterna i förväg, förutom den gemensamma uppgiften som i år alltså är räkning av pengar. Tävlingen är uppbyggd i två kvalomgångar från vilka totalt åtta lag går vidare till semifinalen och i finalen tävlar de fyra bästa lagen.

Mera bilder från tävlingarna hittar du här


News