Back

Nytt betalningssystem för yrkesinriktade kortkurser taget i bruk

Nytt betalningssystem för yrkesinriktade kortkurser taget i bruk

Nytt betalningssystem för yrkesinriktade kortkurser taget i bruk

Nytt betalningssystem för yrkesinriktade kortkurser taget i bruk

Axxell har idag tagit i bruk ett nytt system för betalning av yrkesinriktade kortkurser (gäller inte folkhögskolekurser och inte heller asbestrivningskurser och personcertifiering för våtrumsmontörer i detta skede). Då införs direktbetalning av kurser, dvs. den som anmäler sig till en kurs betalar kursen i samband med anmälan via nätet. Serviceproducenten vi använder oss av är checkout (checkout.fi). Man fyller i anmälningsblanketten som hittills och då man är klar med alla uppgifter klickar man på knappen "Ansök och fortsätt till betalning." Man överförs då automatiskt till checkout.fi och väljer sedan hur man vill betala kursen (alternativen är via den egna nätbanken, kreditkort och faktura). Då man slutfört betalningen skickas en bekräftelse på betalningen och anmälan till den e-post man angett i anmälningsblanketten. Ifall betalningen misslyckades får man ett meddelande om det och då bör man fylla i anmälningsblanketten på nytt, eftersom man då heller inte är anmäld till kursen, och försöka på nytt.

Det går som tidigare också att anmäla flera deltagare på en gång och betala alla deltagares kursavgift på en gång samt att välja annan betalare för den egna anmälan, dock skall kursavgiften ändå betalas i samband med anmälan. Då faktura väljs som betalningsmedel används identifiering med hjälp av bankkoder. Den som gör fakturan, oberoende om det handlar om en personlig faktura eller om en företagsfaktura, bör identifiera sig med personliga bankkoder för att skapa fakturan.

Detta system gäller endast kortkurser, inte de längre utbildningarna (grundexamen, yrkesexamen, specialyrkesexamen) eller folkhögskoleutbildningen (varken ett-åriga utbildningar eller korta kurser).

Ifall avbokning av deltagande sker enligt de avbokningsregler som gäller betalas kursavgiften tillbaka till betalaren på samma sätt som betalningen skett. Ifall en kurs annulleras av orsaker som beror på Axxell betalas hela kursavgiften tillbaka.


News