Back

Pauline berättar

Pauline berättar

Pauline berättar

Pauline berättar

Pauline Nordström studerar för att bli förman inom restaurangbranschen, examen är specialyrkesexamen för föreståndare inom inkvarterings- och kosthållsbranschen. Som en sista examensdel och samtidigt ett slutprojekt för hela utbildningen skall de studerande utföra ett utvecklingsprojekt ensam eller i ett team. Pauline valde som sitt projekt att förverkliga en brunch med tyngdpunkt på närproducerade varor på Motel & Restaurant Marine. Orsaken till att hon valde just detta som sitt utvecklingsprojekt var att det funnits en efterfrågan på en brunch och samtidigt har man också på restaurangen önskat att det skall serveras mera närmat.

Pauline planerade själv hela menyn och utgångspunkten var de lokalt producerade råvaror man kunde få tag i. Menyn planerades utgående från det. Hon åkte själv runt och skaffade alla råvaror och som lite extra inslag tappade hon 30l björksav och kokade björksirap av det till pannkakorna. Hon gjorde också egen naturell yoghurt på lokalt producerad mjölk.

Brunchen ägde rum en lördag i slutet av maj. På menyn fanns bland annat köttbullar av kött från Mörby gård (Ekenäs), husets färska semlor gjorda på emmermjöl som är ett urvete odlat av Södergårds (Tenala), husets naturella yoghurt och bondost tillredda av mjölk direkt från Herrgård (Tenala) och björksavs sirap gjord på sav från björkarna i Trollshovda till pannkakorna. På menyn fanns också bl.a. matiga sallader och pajer där den prisbelönta speltpastan från Mörby gård står för huvudingrediensen i en av salladerna. Grönsakerna kom från Holmqvist Trädgård (Koski) och alla söta bakverk, pajer och

bröd bakades på ägg från Forsstedt, Stenkulla gård (Ekenäs) samt vetemjöl från Södergård och rågmjöl från mörbygård. Äppelmusten kom från Ciderberg (lojo).

Till sin hjälp hade Pauline ett team eftersom projektet var ganska omfattande. Brunchen lyckades bra och var välbesökt. På borden fanns enkäter som gästerna fick fylla i och folk var mycket positiva till både innehållet och konceptet. Själv tyckte Pauline att det var roligt att jobba med närproducerade råvaror och att det var ett trevligt tema att jobba med. De hade också en trevlig teamkänsla i det team hon ledde. Samtidigt som hon lärt sig om att leda team och att utveckla koncept, har hon också lärt sig vilka alla fina, närproducerade produkter man kan få tag på här omkring. Ett resultat är också att hon genom projektet tagit fram ett underlag för eventuella kommande bruncher för restaurangen. Det var på alla sätt en lyckad avslutning på utbildningen.

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
gallery pic 12
gallery pic 13
gallery pic 14
gallery pic 15
gallery pic 16
gallery pic 17
gallery pic 18
gallery pic 19
gallery pic 20
gallery pic 21
gallery pic 22
gallery pic 23
gallery pic 24
tryck på bild för att öppna galleri

 

 


News