ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
 

Sikta högre

Du har landat i Axxell!

Klimatet är angenämt och möjligheterna många. Vi har 30 olika examina utspridda på sju orter i södra Finland. Ansökan är kontinuerlig, så du kan söka när som helst till en utbildning.

Flexibla Studier

I Axxell har vi ett mångsidigt utbud just för dig. Du kan studera till ungefär trettio olika yrken. Här kommer några exempel. Du kan bli florist, snickare, bagare-konditor, kock, husbyggare, närvårdare och djurskötare. Du kan också utbilda dig till olika yrken inom sjöfart, turism- och metallbranschen. Och räcker inte det här utbudet kan du ännu välja att bli merkonom, kosmetolog, trädgårdsmästare, barnledare, vildmarksguide och fastighetsskötare. Du kan dessutom bli skogsarbetare, datanom, lokalvårdare eller hästskötare. Eller kanske vill du bli artesan inom guldsmide, keramik, textil eller inredning? Eller varför inte metallsmed? Och det här var ännu inte allt.

Här finns ännu flera alternativ

Studera i mindre helheter

Du kan avlägga hela examina och får då en speciell yrkestitel. Du kan också välja mindre utbildningshelheter som ger dig ett ökat eller uppdaterat kunnande inom ett speciellt område.

Är du vuxen?

Visste du att över mer än hälften att våra studerande är vuxna? Många av dem vill förverkliga en livsdröm, byta bransch eller skaffa sig ett ökat kunnande inom något speciellt område. Du kan flexibelt studera som vuxen här i Axxell.

Studera på distans

Vi erbjuder många flerformsutbildningar som erbjuds helt eller delvis på distans. Då är du fri att studera varifrån som helst. Du kan också ansöka när som helst under året och inleda dina studier vid olika tidpunkter.
För tillfället erbjuder vi exempelvis två e-utbildningar för vuxna.

Studier med variation

Dina studier i Axxell är varierande eftersom vi alltid varvar teori och praktik. Det betyder kort och gott att en del av dina studier sker ute i det riktiga arbetslivet. På det sättet får du snabbt ett starkt branschkunnande som ligger i tiden.

Jobbar du inom ett företag eller kommunen?

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för olika företag eller kommuner som vill utbilda sin personal.

Vill du ha lön medan du studerar?

Du kan också studera och få lön samtidigt. Då ska du ingå ett läroavtal med en arbetsgivare och Axxell. Då sker största delen av inlärningen på arbetsplatsen och resten är teoriutbildning på skolan. Axxell ordnar läroavtalsutbildning både på svenska och på finska.

Våra studerande berättar

VAD är DITT drömyrke?

Här kan du i lugn och ro hemma eller i skolan fundera igenom VAD just DU vill bli och vilket som är ditt drömyrke! Här nedan hittar du en presentation av alla de 20 utbildningar vi erbjuder som du som ung kan söka till. De flesta söker du till via gemensam ansökan 22.2-22.3.2022 på www.studieinfo.fi (se www.axxell.fi/gea), men några söker du också direkt till oss via vår hemsida. Kom ihåg att det är kontinuerlig ansökan till alla våra utbildningar och du kan söka när som helst under året, se mera på www.axxell.fi/soknu.